Asuminen ja rakentaminen

Koti on paitsi jotain hyvin henkilökohtaista ja yksityistä myös taloudellisesti merkittävä osa elämää. Asumiseen liittyvät oikeudelliset ongelmatilanteet ja niiden seuraukset ovat näin ollen usein paitsi taloudellisesti merkittäviä myös henkisesti erittäin raskaita. Monet asunto- ja kiinteistökauppoihin tai (huoneen)vuokrasopimuksiin liittyvät oikeudelliset ongelmatilanteet johtuvatkin siitä, että tilanteeseen ei ole osattu varautua etukäteen.

Asumisen osalta haasteita löytyy niin asunto-osakeyhtiön osakkaan kuin omakotitaloasujan arjesta. Oma lukunsa ovat tietysti erilaiset vesi-, tie- ja rantaosuuskunnat, joissa näkemyksiä on yhtä paljon kuin kylän isäntiä ja emäntiä. Ongelmia aiheuttaa useimmiten tiedonpuute tai informaatiokatkokset osapuolten välillä. Tästä huolimatta olisi kuitenkin pystyttävä säilyttämään asialliset välit osapuolten kesken ja saada asia ratkaistua mahdollisimman nopeasti ja edullisesti.

Avustamme yksityishenkilöitä ja yrityksiä esimerkiksi kiinteistön sekä asuin- tai liikehuoneiston kauppakirjojen laadinnassa ja vuokrasopimuksissa. Avustamme myös asuntokaupan, liikehuoneiston kaupan, kiinteistön kaupan tai vuokrasuhteen riitatilanteissa. Ensisijaisesti pyrimme riitatilanteissa sopimusratkaisuun neuvotteluin, mutta tarvittaessa avustamme myös oikeudenkäynnissä. Olemme mielellämme avuksi myös esimerkiksi asunto-osakeyhtiön lakiasioissa ja neuvomme asumiseen liittyvissä verokysymyksissä. Lisäksi meillä on laaja asiantuntemus rakentamiseen, kaavoitukseen ja maankäytön suunnitteluun sekä kiinteistönmuodostukseen liittyvistä oikeudellisista kysymyksistä.