Kuorinta_ja_naamio

Ruokakomeron antimista voi valmistaa kieltämättä erikoisen näköisiä, mutta oi, niin ihoa helliviä kosmetiikkatuotteita.

Nyt on ensimmäiset kotikosmetiikkatuotteet tehty ja testattu!

Mari Kiistalan inspiroivasta kirjasta ”Ruuvettä ja koivunlehtiä” päätin ensimmäiseksi ottaa testiin helpoimmat ohjeet. Eli sellaiset, joita pystyy valmistamaan ruokakomeron aineksista. Pellavansiemeniä kyllä jouduin ostamaan ihan tätä varten, mutta hyvin ne ovat aamupirtelön joukkoonkin sopineet.

Ne teistä, jotka ihmettelevät, miksi tässä blogissa kerrotaan ihonhoito-ohjeita, niin tämä innostus juontaa tavoitteeseen, jonka tein aiemmin tässä kuussa:

Joulukuuhun 2015 mennessä olen luopunut kolmasosasta käyttämistäni kaupallisista pesu-, puhdistus-, tai kauneudenhoitotuotteista.

Tämä siksi, että kyseisissä tuotteissa käytetään niin paljon ympäristölle haitallisia aineita, että niiden kaataminen viemärin ja puhdistamoiden kautta vesistöihin käy lujasti luonnon päälle.

Tuumasta toimeen!

Kuvassa vasemmalla puolella on ihastuttava kuorintavoide vartalolle:

2 rkl sokeria
1 rkl karkeaa merisuolaa
1 tl hunajaa
1 tl sitruunamehua (myös lime käy)
1 tl manteliöljyä (myös muut kasviöljyt käyvät)

Kaikki aineet sekaisin ja eiku kuorimaan!

Oikealla puolella on pellavansiemenistä ja maidosta tehty naamio, jota Mari Kiistala kutsuu talvinaamioksi. Minulla oli kokonaisia pellavansiemeniä, joten ne kannattaa ensin rouhia kunnon työkalulla pieneksi. Pellavansiemeniä voi myös ostaa valmiiksi rouheena.

Pellavansiemen_1

Pellavansiemen_2Itse naamion valmistaminen olikin sitten helppo homma:

2 rkl maitoa (vesikin käy)
3 rkl pellavansiemenrouhetta

Itse käytin naamiota saunassa ja läästrin sitä yltympäri vartaloa ja hyvin toimi.

Näitä kahta reseptiä kokeiltuani olen kyllä ihan liekeissä. Tätä on pakko saada lisää! On aika siirtyä astetta haastavampien tuotteiden pariin. Seuraavaksi kokeilulistalla on ihovoiteen valmistaminen. Pakko sanoa, että on tosi kutkuttavaa päästä mittailemaan aineita sekä lämmittämään ja sekoittamaan keitoksia. Uusi harrastus on syntynyt!